Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι

Ιδρύθηκε το 2009 και απευθύνεται σε παιδία προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. 
Λειτουργεί μέσω της δημιουργικής απασχόλησης στο λόγο την κίνηση και την ομαδικότητα των παιδιών.
Στο παιδικό θεατρικό εργαστήριο του Δήμου Εορδαίας οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, έναν κόσμο φαντασίας, δημιουργίας, και ελεύθερης έκφρασης. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της ομαδικότητας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς, τα παιχνίδια ρόλων και την δραματοποίηση ιστοριών.
Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια πράξη χαράς, δημιουργίας, και επικοινωνίας της ομάδας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το παιδί ενθαρρύνεται να εκφραστεί ελεύθερα. Ανακαλύπτει τον εαυτό του, τις δεξιότητές του, εκφράζει τα συναισθήματά του, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του.
Με τους αυτοσχεδιασμούς και τα κινητικά παιχνίδια το παιδί αποκτά σχέση με το σώμα του, εκφράζεται μέσα από την κίνηση χωρίς να κρίνεται. 
Τα παιχνίδια ρόλων βοηθούν τα παιδιά να ξεπερνούν  τις φοβίες τους και να απελευθερώνονται βρίσκοντας λύσεις σε προσωπικά άγχη ή αγωνίες.
Η δραματοποίηση παραμυθιών, αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων τροφοδοτούν τη γνώση και ανοίγουν δρόμους για συζητήσεις και δημιουργικά παιχνίδια έκφρασης. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά συνεργάζονται, συν-δημιουργούν χωρίς ανταγωνισμό και με σεβασμό στην διαφορετικότητα. 
Τέλος ένα σημαντικό κομμάτι είναι πως το παιδί έρχεται σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου αλλά και γενικότερα με την τέχνη η οποία αποδεδειγμένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέσα για την ενεργοποίηση του παιδιού και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.   

Δείτε την δουλειά μας

Ρίξτε μια ματιά στον υπέροχο κόσμο μας