Η Πειραματική  Σχολή Κλασικού Χορού  ιδρύθηκε  το 2000 ύστερα από πρωτοβουλία του αείμνηστου επί χρόνια Διευθυντή της ΚΕΔΕ,
Δημήτριου Λιακάκου.
Από τότε έως σήμερα λειτουργεί με Ομαδικά τμήματα ηλικίας από 4 έως 50 ετών. 
Διδάσκονται:

  • Μουσικοκινητική αγωγή, 
  • Κλασικό – Μπαλέτο, 
  • Σύγχρονο χορό, 
  • Μοντέρνο χορό, 
  • Βody control –Ενδυνάμωση, 
  • Ζumba, 
  • Παραδοσιακούς χορούς 

Σκοπός της Πειραματικής  Σχολής Κλασικού Χορού είναι να αναδείξει τον  χορό ως κορυφαία εκπαιδευτική διαδικασία και να καλλιεργήσει το ταλέντο των μαθητών με σεβασμό στη προσωπικότητά τους. Επίσης, στόχος της είναι  ο μαθητής να βιώνει τη μάθηση ως διασκέδαση με σεβασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία. 
Κάποιοι ακόμα από τους στόχους της Σχολής είναι το  να αποκτήσουν τα παιδιά ευρύτερα καλλιτεχνικά ερεθίσματα, να διευρύνουν τον πνευματικούς τους ορίζοντες, να ασκήσουν και να αναπτύξουν σωστά το σώμα τους και να κοινωνικοποιηθούν.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφαλή διδασκαλία και την καλή ψυχολογία του μαθητή. 
Τα οφέλη του χορού είναι πολλά και σημαντικά. Ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης, διασκέδασης αλλά και εκγύμνασης του σώματος. Κίνηση, έκφραση, γνώση, υγεία, διασκέδαση και κοινωνικότητα συνδυάζονται αρμονικά και χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία μας στα μαθήματα και τις εκδηλώσεις που συμμετέχουμε καθημερινά.
Η ενασχόληση με τον χορό εξασφαλίζει υγεία, ευεξία, αγωγή σώματος, ψυχής και πνεύματος, ενώ παράλληλα εκτονώνει, διασκεδάζει και χαλαρώνει. Χορεύοντας , κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, ενδυναμώνουν οι μύες, τεντώνονται και μακραίνουν . Βελτιώνεται  η ευλυγισία, η δύναμη και η αντοχή, δυναμώνει ο κορμός και το σώμα αποκτά σωστή θέση, στάση ώστε  να αναπτυχθεί ομοιόμορφα.
Επιπρόσθετα, ενισχύει τις συντεταγμένες του μυαλού και του σώματος, καθώς ωφελεί και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Γενικότερα, είναι εκείνη η μορφή τέχνης που καλλιεργεί ταυτόχρονα σώμα και πνεύμα. 
Όμως αυτό που κάνει τον χορό ένα ξεχωριστό χόμπυ είναι η έντονα κοινωνική πλευρά του που μπορεί να  χαρίσει αυτοεκτίμηση, νέους φίλους, εκμάθηση τρόπων συνεργασίας και επίλυσης διαφορών καθώς και πολλές ευχάριστες στιγμές. Μέσα από τον χορό, δίνεται η δυνατότητα εξατομικευμένων ευκαιριών, ανάπτυξης πειθαρχίας, συγκέντρωσης, αυτοέλεγχου,αυτοεκτίμησης , ισορροπίας , συντονισμού, μουσικότητας, δημιουργικότητας και φαντασίας, ώστε να  επιτευχθεί η τέλεια αρμονία σώματος και πνεύματος.
Τέλος, βοηθάει στο να  δημιουργηθούν ισχυρά θεμέλια τεχνικής που θα αναδείξουν και θα αναπτύξουν  τις δεξιότητες και το ταλέντο του  κάθε  μαθητή  στα επόμενα χρόνια της εκπαίδευσης.